✿Sahabatku✿

Follow

Sunday, October 05, 2014

Selamat Hari Raya Aidiladha...Maaf Zahir & Batin... ^_^



 Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya Aidiladha minna-san… Camne raya korang tahun nie? Ada yang buat ibadah korban ke? Atau kunjung mengunjungi di rumah sanak saudara dan sahabat handai? Apapun mesti seronok kan beraya bersama-sama dengan family tersayang… hehehe saya pun tak terkecuali… Tahun nie berlainan sikit sebab almost of my family beraya di Sepang… For the first time mereka beraya di luar Terengganu, that’s a new record in my family’s history…

Well, hari nie ummie masak nasi minyak untuk santapan di pagi raya… Semalam ummie buat laksa berkuahkan putih, nama pun laksa Terengganu, memang terkenal dengan kuah laksa yang berwarna putih… Kami suma tak ke mana-mana tapi pada waktu petang tadi, saya dan adik beradik pegi melawat KLIA 2, saja jalan-jalan makan angin… Dan untuk kali pertama adik-adik saya menaiki ERL, yang sebenarnya dah lama saya nak bawak mereka naik ERL nie, baru sekarang dapat berkesempatan menaikinya… Harga tiket pun murah aje, cuma RM3.20 seorang, tapi pelik jugak sebab harga tiket ke KLIA adalah RM3 jadi mungkin ada tambahan RM0.20 jea…(hehehe nie takde kena mengena langsung dengan kenaikan minyak yea)…And korang nak tahu KLIA 2 nie almost the same with the shopping complex of KLCC, banyak butik yang berjenama mahal terdapat dijual di sana… Hanya orang yang berduit banyak saja yang dapat membeli belah di sana… Orang yang kurang berkemampuan (macam saya) hanya mampu memandang aje… Tapi saya memang bukan jenis yang suka membeli belah pun..Nak beli sandal pun tunggu sandal yang saya pakai sekarang nie putus talinya, barulah saya akan beli yang baru…Camtu jugak dengan handbag, tunggu putus talinya dulu baru saya akan beli yang baru… Nak kata saya kedekut ntahlah tapi memang nie spesis saya kot…hehehe…Kami pegi ke sana dalam masa 1 ½ jam sebab secara kebetulan Azie nak buat self check kat kiosk Air Asia, sebab masa cuti Deepavali nanti, dia akan balik ke Terengganu dengan menaiki flight Air Asia… Lepas tue kami pun balik ke rumah dan sempat makan keropok lekor yang ummie saya rebuskan (yummyyyy)…

Esok ummie dan adik-adik akan pulang ke Terengganu dan mereka akan bertolak pada waktu pagi... Esok pagi ummie kata ummie nak masak nasi kuning, salah satu makanan favorite kami suma... Azie jugak akan balik esok dan ummie akan hantar dia balik memandangkan suami Azie tak pasti akan sampai pukul berapa dari Rantau Panjang...Dah sah-sah jalan akan jammed esok sebab kebanyakan warga kota akan pulang ke KL esok... Apapun kita tunggu berita untuk esok yea... Okey, sekian berita disampaikan…hehehehe jaa mata nee, minna-san…
Share:

0 lovely notes:

Post a Comment

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧