✿Sahabatku✿

Follow

Thursday, October 15, 2015

So craziness!!!

Assalamualaikum...

Permulaan di tahun baru 1437H...Hari nie dah mula sibuk dengan rehearsal untuk perhimpunan bulanan esok dan pihak library yang menjadi urusetia untuk Pertandingan Celik Minda akan menyampaikan hadiah dan sijil penyertaan... 

Chewaahh..dah macam pembaca berita pulak..! perasan.. hehe.. dan sempat pulak tue saya ubah background blog nie, kalu awak suma perasan la.. saja jea nak cari ubah angin dan saya memang suka perubahan yang sekejap2, tapi saya nie buta it sikit dan masih lagi mencari background serta template yang sesuai untuk saya.. 

Pada asalnya saya gunakan gambar biasa yang ada dalam blogger template, tapi rasa macam tak menarik, saya mencari page yang membolehkan saya menukar background tanpa  menukar template..akhirnya saya terjumpa satu page The cutest blog on the block dan berjaya menukar template..

Tentu awak masih ingat pada background nie kan..
Back to Cool free school chalkboard shabby blog background template 3c 

Sekarang nie...jeng..jeng...
tiny eden free blog backgound spring 3 column copy 

Camne...Awak pun boleh buat asalkan ikut saja arahan yang diberikan..  sebagai contoh : 

Blogger Install

Directions:
  1. Log onto your blog.
  2. Click on your 'Design' tab or 'Layout' tab.
  3. Click 'Add a Gadget'.
  4. Click on the (+) sign next to 'HTML/JavaScript'.
  5. Paste the entire code in that space.
  6. Click 'Save' and you now have a new HOT blog!
Our backgrounds work best with the Minima Template or Picture Window Template.

WordPress Install

Note: For best results, use a theme with an editable background, and that no image or color is selected.
Directions:
  1. In your dashboard, navigate to appearance > editor.
  2. In the sidebar nav (Templates) find the header file (usually named "header.php"), and select it. Search (cmd + f or ctrl + f) for this:
  3. Replace it with the code below.
  4. Click "Update File".
  5. Enjoy.
Rate this Image
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (12 votes, average: 9.67 out of 10)
Suggested/Similar Images
tiny eden free blog backgound spring copy

Tiny Eden

Baby-on-board-blk-amd-yellow

Tiny One

moments_3column

Moments 3 column

blackbirdfly3columncopy

Black Bird Fly 3 Column

weary wings free spring blogger background template layout 3c copy

Weary Wings 3 Column

Tags: , ,
*All images, backgrounds and content on this website are copyright of thecutestblogontheblock.com. Any distribution or use other than personal is strictly prohibited and the free code supplied must remain in its entirety by law. By viewing/using the content you are agreeing to this websites terms and conditions.
  

Try la..

Dan jugak saya menukar banner saya yang baru...

Yang lama...

 
 
Yang baru..


 Memang gilerr kan... hihi..
Jaa nee..
 
Share:

2 comments:

  1. Saya kalau bab edit2 blog nih mmg fail ..kalau dulu okay je..tp sekrg,mcm ta tau apaaaaa..........nak senang,upah org editkan........life as a student tak mengizinkan saya utk explore bab bab mengedit blog.... T_T
    sebab itulah blog saya pon jrg2 berubah wajah.......ahaahaha..........ur blog is still nice ^^

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧

>