✿Sahabatku✿

Follow

Friday, December 18, 2015

10 jawapan untuk Sofie Adie.. ^_^

Assalamulaikum wbt..

Wahh, makin ramai yang tahu pasal segmen 10 soalan nie.. Segmen nie takde pemenang atau hadiah, cuma di tag nama sahabat saja, dan ada yang membalasnya dan ada jugak masih menunggu jawapan, mungkin masing2 agak sibuk dengan urusan harian, tapi no sweat la,...hihi 

Kali nie giliran sis Sofie Adie berikan soalan tapi dia tak tag sapa2 pun, dia bagi peluang pada sesiapa yang nak balas soalan soalannya... Amboi Sofie, jenuh akak memerah otak nak beri jawapan yang baik untuk soalan Sofie tue, hihi boleh jadi ahli panel soalan nie... 





Dan soalan Sofie adalah...

 

haa.., kan...tengoklah soalan dia nie... okey, takpe, takpe..akak cuba jawab sehabis baik...

Dan jawapannya adalah...

Gomennasai Sofie-chan, akak tak penah masuk mana2 perarakan Maulidur Rasul.. Bukan taknak masuk tapi nama tak terpilih sampailah sekarang... so sad of myself...

Peristiwa Maulidur Rasul...? hmmm rasa2nya masa kecik2 dulu akak dan family selalu pergi ke stadium nak tengok perarakan, tapi mesti tak dapat tengok sampai habis perarakan sebab panas... hihi

Akak selalu guna laptop jea, sebab kalau pakai tablet nie susah sikit...

  Aplikasi games..? Akak nie suka ubah2 games yang ada dalam tab, tapi yang paling akak selalu download games teka silang kata, word search dan hidden games..

Haaa, soalan yang bagus... Kalau takde internet atau habis kuota, akak biasanya tulis/taip e-diari dalam tablet akak nie... jadi akak no hal lah, kalau takde internet..

I am right handed..

Alamak...! Iklan...? Rasanya iklan makanan ringan Tora datang lagi, tapi iklan tue dah takde dah sekarang.. Kalau iklan tue keluar, mesti lepas tue akak pergi ke kedai, bukan nak makan sangat, tapi tertarik pada mainannya...hihi abis duit belanja sekolah...

Huisshhh... banyak tue lagu-lagu lama yang akak minat, tapi paling terkesan dalam hati akak dari usia remaja sampai sekarang adalah daripada kumpulan Kopratasa, Pemata Untuk Isteri.. 

Pernah.. Nama tadika tue Tadika Yayasan Islam Terengganu, masa tue la pakai tudung tapi mesti senget lepas balik dari tadika... 

Buku siri Hikayat Sang Kancil Dengan Buaya dan siri-siri seangkatan dengannya...

phewwww... Selesai sudah untuk soalan Sofie dan harap2 dapat memuaskan hati juri... 


Jaa nee...

 


Share:

2 comments:

  1. Wah! danke kak shikin jawab soalan kita..

    -Saya pun lebih selesa guna lappy dari tablet kalau berblogging.
    Sebab takdela masalah auto correct yang boleh ter'typo' bagai...

    Dengan terjawabnya soalan saya pun dah cukup memuaskan saya!^_^

    ReplyDelete
  2. @Sofie Adie : kan.. lagipun nak tukar font pun senang.. =D

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧