✿Sahabatku✿

Follow

Wednesday, December 23, 2015

Huiihhh, lengangnya...^_^

Assalamualaikum wbt...

Arinie kebanyakkan orang dah mula mengambil cuti tahunan kerana ramai di antara kita yang akan balik kampung halaman masing2... Tapi saya masih setia dengan opis nie kerana tak mengambil cuti..hihi sebenarnya cuti tahunan dah di carry forward ke tahun depan dan GCR, sebab tue saya tak ambik cuti..lagipun ummie dan adik2 akan datang ke sini sebab nak ambik si bongsu yang akan menamatkan pengajian dalam bidang pergigian hari ini di Penang..

So, perancangan dalam otak pemikiran memang banyak, cuma nak laksanakan perancangan tue tak tahu di mana permulaannya... 

Nak bercuti..? Nak berkelah..? Nak bersihkan rumah..? Nak buat part-time..? Nak relaks di rumah...? Suma nie ada dalam setiap perancangan pemikiran.. Tapi..., yang mana perlu diutamakan... disebabkan tahun nie masih tak dapat berpeuang untuk menghadiri perarakan Maulidul Rasul, jadi kita perlu ada planning yang lain... Kalau zaman kecik2, selalu jugak saya pergi tengok perarakan tapi yealah.., budak2 mana pandai nak menghayati sangat tentang hari kebesaran Islam..yang ada di pemikiran masa tue, 'bestnya cuti...tak payah bangun awal untuk pegi sekolah...'

Sebagaimana hari biasa saya pegi ke opis, sepatutnya jalan raya di Salak Tinggi agak rancak dengan kehadiran kenderaan  ringan dan berat, tapi hari nie, lengang gilerrr..!!! Rasa macam seronok pulak bila tengok jalan raya lengang tanpa ada banyak kenderaan... hhihi..amboii cik Shikin, nak jalan raya lengang, buat jalan raya sendiri la... 

Jaa nee..
 

 

 
Share:

0 lovely notes:

Post a Comment

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧