✿Sahabatku✿

Follow

Tuesday, December 29, 2015

Jawapan untuk 9 soalan daripada Fi Hifzillah


Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah, masih lagi ada yang sudi untuk tag nama saya bagi segmen jawab soalan ini.. Kali nie saya di tag oleh Fi Hifzillah dan Insha Allah akan cuba menjawab sebaik mungkin..amboii dah macam jawab soalan SPM la pulak...hihihiwell, soalan beliau adalah...

 

1. Mana yang anda prefer? Samsung or Iphone dan lain lain? Sila nyatakan.
2. Kenapa anda pilih phone yang telah dinyatakan?
3. Pengalaman pahit yang tak dapat dilupakan
4. Cara anda move on dari kekecewaan (tak semestinya bab cinta)
5. Skincare yang anda guna
6. Negara/ tempat yang ingin dilawati
7. Tempat yang anda rasa paling best pergi kat Malaysia?
8. Pendapat anda tentang blog ni
9. Siapa yang sentiasa bagi semangat kat anda bila sedih atau kecewa dalam
hidup?
 
 
 Ambik kau..! okey..okey...tenangkan fikiran... breath in..breath out... fuhhh... 
 
 Nie jawapan akak pada sis...

1) Samsung Tab 2..
2) sebab ianya friendly user sangat2... 
3) Pengalaman pahit terlalu banyak untuk dikenang tapi mostly memang tak dapat dilupakan adalah kehilangan seseorang atau sesuatu yang berharga...! 
4) Menangis sepuas2nya, lepas tue ambik air wuduk dan buat solat sunat dua rakaat... 
5) Produk Safi
6) Untuk orang Islam, dah tentu di Makkah dan Madinah adalah tempat WAJIB yang perlu pergi walau sekali seumur hidup.. Yang lain2 tue, kat Jepun dan Turki sebab nak tengok pemandangan yang indah yang Allah ciptakan...
7) Air terjun di mana2 lokasi percutian di Semenanjung, Sabah Sarawak belum pergi lagi, coming soon..!
8) Blog yang sangat simple dan loading pun cepat..!
9) Diri sendiri kerana akak sering mengingatkan diri yang Rasulullah SAW pun selalu ditimpa dugaan yang lagi dahsyat daripada akak... kalau kekasih Allah pun selalu ditimpa dugaan yang besar sebesar2 alam, apatah lagi kita yang kerdil di sisi Allah..! just be positive and move on.. Insha Allah, Allah is always by our side, kasih sayang Allah pada hambaNya memang takde bandingannya dan Allah tahu yang kita mampu harungi dugaan ini...

 
 


 Okey, harap2 dapat memuaskan hati awak yea sis, and mintak maaf banyak2sebab lambat jawab soalan awak..! 

Jaa nee...


 


Share:

2 comments:

  1. produk safi pernah pakai pastu berenti sebab tak sesuai...T^T
    nice answer kak shikin!

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧