✿Sahabatku✿

Follow

Monday, December 21, 2015

Which one? Streamyx or Unifi?

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah, setelah hampir nak masuk 7 tahun duduk di taman perumahan, akhirnya ada jugak tiang TM telekom untuk penduduk di sini..Itupun jenuh naik turun pejabat TM di Cyberjaya kerana nak mintak line telefon dan internet di situ.. 

Alasan yang mereka selalu bagi adalah sepatutnya pihak pemaju yang sediakan semua itu dan pihak TM hanya memberi taliannya sahaja tanpa membabitkan tiang telefon.. 

Well, apapun alasan, kini, Taman Salak Idaman bakal mempunyai talian tetap TM, ahakkkss... macam poyo jea ayat nie, macamlah taman nie aje yang ada talian TM.. yealah awak, awak tau penat tau, asyik isi borang, lepas tue isi lagi borang sampai nak termuntah bila tengok borang TM...Kalau ada promoter promote streamyz atau Unifi kat Salak Tinggi tue, rasa bengkak jea hati nie...

Tapi kini kebengkakkan hati akan diubatkan tak lama lagi.. 

Cuma confuse sikitsamada nak ambik streamyx atau Unifi..? 
 hmmm ntahlah... 

Kita tengoklah camne nanti...

Jaa nee..

 
Share:

7 comments:

  1. Kalau sis suka tengok video atau cerita secara online atau suka download, boleh pilih unifi sebabnya kelajuan unifi tinggi dan lebih murah berbanding streamyx..sebab Ai guna unifi..puas hati betui

    ReplyDelete
  2. @Ai : tue la kan.. tapi takut pulak unifi nie ada had limit untuk line..

    ReplyDelete
  3. Pakai unifi laaa..unifi laju..tp sy pakai strymx sbb tmpt sy ni unifi blum smpai lagi..huhu

    ReplyDelete
  4. @Diya Hanun : tue la, tapi takut line unifi ada had limit kat salak tinggi nie.. =D

    ReplyDelete
  5. had limit? hmm, paling rendah limit unifi 5mb..kalau streamyx dalam 1mb pon ade..kena tengok dlu coverage unifi ade ke tidak kat kawasan sis tu..kalau xde, kena amik streamyx la..mcm rumah Ai kat kampung, sebab dalam alamat ada tulis perkataan KAMPUNG, unifi terus tak dapat padahal dekat sgt dengan bandar..hihi

    ReplyDelete
  6. @Ai : coverage memang ada, yang akak maksudkan kuota coverage, sebab kat Salak Tinggi nie,permintaan terlalu ramai..

    @Sofie Adie : hihi,nnt try la salah satu, dapatlah berblogwalking tanpa had.. =D

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧