✿Sahabatku✿

Follow

Monday, August 29, 2016

Fakta mengenai menguap

Assalamualaikum wbt...

Image result for menguapOkey, pembelajaran hari nie kita nak belajar fakta, iaitu mengenai menguap.. yea.. MENGUAP...! hihi pagi2 Shikin dah cerita pasal menguap, tengok gambar menguap niepun mesti awak pun akan menguap sekali kan.. ha..ha.. Jangan tipu tau...! 

Okey, fakta mengenai menguap :-





  • Menguap bersifat berjangkit. Bila seseorang menguap, 50% orang di sekelilingnya akan menguap (walaupun tak mengantuk). Hal ini sama terjadi pada haiwan.
  • Menguap lebih mudah menular di antara teman-teman dekat berpunca daripada perasaan yang lebih kuat satu sama lain.
  • Menguap berlebihan daripada biasa mungkin petanda masalah jantung atau otak (jarang terjadi).
  • Janin pun menguap. Kenyataan ini berdasarkan kajian penyelidik yang imej 4D pada tahun 2012. Terdapat ada gambar yang menunjukkan bayi sedang membuka mulutnya seperti menguap.
  • Secara purata kita menguap selama enam saat.
Itulah fakta mengenai menguap.. Tapi bila nak menguap tue, sunat kita mengucapkan Image result for astagfirullahaladzim arabdengan menutup mulut ketika menguap..

Jaa nee..


Share:

2 comments:

  1. Singgah pagi isnin...
    hahaha...betul ar..tgk gambar tu pun boleh menguap..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Good sharing shikin... Tetiba cikla rasa nk menguap pulak.. Hehe...

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧