✿Sahabatku✿

Follow

Friday, September 30, 2016

Banyaknya blog yang di 'private' kan ~.~

Image result for blogAssalamualaikum wbt...

Allahu, saya baru perasaan ada beberapa blog yang saya ikuti selama ini telah di'private'kan..  Mungkin atas sebab  blog tue terlalu peribadi untuk dikongsikan maka ianya perlu di'private'.. takpelah, saya terpaksa remove laman blog yang di 'private' sebab taknak menganggu ketenteraman mereka.. 

Selain blog yang di 'private' ada jugak laman blog yang dah tak wujud lagi, ishh..ishh.. nasib baik saya terfikir nak buat spot check, kalu tak memang sampai ke sudah saya tak tahu ada blog yang tak wujud lagi...

Image result for maal hijrah
So, sempena dengan Maal Hijrah yang akan berlaku pada hari Ahad nie, saya nak ambik kesempatan untuk ucap Salam Maal Hijrah kepada semua sahabat, semoga di tahun baru ini, kita semua berazam untuk menjadi insan soleh/solehah yang diredhai oleh Allah.. Malam nie pada sapa2 yang nak balik kampung tue, hati2lah bawak kereta, jangan laju2 sangat sebab kampung awak tak bergerak walau seinci pun.. hehehe 

Saya..? Nak balik kampung jugak tapi kat Kampung Kemensah, Ulu Klang, rumah adik..hehehe walaupun berdekatan dengan Key Ell dan Zoo Negara, tapi kampung jugak kan... Bukan apa, kalu time2 cuti camnie, memang agak susah saya nak tulis (errkk..tulis ke taip) jurnal nie, disebabkan kesibukan masa dengan family.. apa omputih cakap, family time planning..( betul ke ayat tue..?) Esok ada banyak benda nak kena lakukan sebab secara kebetulan ummie dan adik beradik (kecuali adik lelaki no.2) berkumpul kat situ.. Satu tujuan yang paling utama adalah si bongsu nak pindah rumah, satu lagi tujuan nak ke Nilai 3... hurmmm... Memang kat situlah selalunya ummie dan adik2 pergi ke tempat tue kalu singgah kat rumah saya Salak Tinggi, kiranya Nilai 3 tue tempat yang wajib pergi... 

Kenapa adik no.2 tak datang..? Macam kat entri sini dansini yang penah saya citerkan, adik ipar masih lagi berpantang, jadi diorang tak dapat nak datang.. 

Okey, Insha Allah nanti kita jumpa lagi, kalu saya ada masa untuk bertulis ke menaip jurnal nie... 

Jaa nee..



Share:

18 comments:

  1. Rajin nye ekin buat spot check.. hehe.. Lea belom buat spot check agik ni sbb tak berapa nak rajin agik.. ekeke..

    ReplyDelete
  2. Lea Azleeya : hehe masa tue, tiba2 datang angin nak buat spot check, konon2 boleh la blogwalking skali.. hehe 。 ◕‿◕。

    ReplyDelete
  3. Saya pun ada buat semalam... Remove bloglist yang tak aktif...

    ReplyDelete
  4. Mek pn prasan ade beberapa blog yg diprvatekan n dh tk aktif tp entah, tk remove mgkin sbb mek mghrpkan dia org active balik kot. Hihi

    ReplyDelete
  5. Salam Maal hijrah.. hehe..skrg ni guna google+ je senang.. kalau di follower tu memang ramai dah tak diaktif macam malas pula nak mengechek.. :D :D

    ReplyDelete
  6. salam maal hijrah kak! blog yg sy suke follow sy akan menunggu dorg muncul kmbli..rinduu..haha

    ReplyDelete
  7. kann bila buat checking ternyata banyak blog yg dah tak aktif + private huhu nak remove mereka..tapi sayang la pulakk..so biarkan jaa hee

    ReplyDelete
  8. Salam maal hijrah ....

    Awk terpilih.. .tahniah...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/10/top-commentator-september-2016.html

    ReplyDelete
  9. Salam maal hijrah dan salam perkenalan! Saya tak private blog! hehe

    ReplyDelete
  10. blog saya public jek !! meh datang singgah.. hee~

    ReplyDelete
  11. nampaknya saya pon kena buat spot check jgk nih..nak tgk jgk dalam bloglist tuh ada yang dah remove blog ke tak.hehe

    salam singgah dari arepnakbebel.com

    ReplyDelete
  12. haritu check bloglist akak tapi banyak yang private. ingatkan akak perasan.

    ReplyDelete
  13. Mungkin blog itu terlalu peribadi kisahnya sehingga di private-kan ye tak.. harap dorang muncul kembali nanti.

    ReplyDelete
  14. Sha lama tak check.. Macam nak kena check je balik..
    TQ shikin...

    ReplyDelete
  15. penat nak check satu2 kak huhu.. Ada tips mcm mana nak tahu kalau blog tu privatekan blog dorg?

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧