✿Sahabatku✿

Follow

Tuesday, November 29, 2016

Maaf lama tak muncul...

Image result for anime sorry gifAssalamualaikum wbt...
Lama tak bercerita dengan awak suma..Sihat ke..? Dah makan ke blum..? hihi sori sebab tanya yang bukan2, sebab ayat tue memang dah biasa saya tanyakan dengan hubby, huhuhu.. Sedih jugak la sebab dah seminggu dia demam, nak balik dia tak bagi balik sebab katanya awal bulan 12 nanti dia nak balik... Dalam hati nie risau jugaklah dengan keadaan dia walaupun dia tinggal dengan keluarga mertua, sapa yang tak sayang suami oii, kan..

Dan maaf jugak sebab beberapa hari nie saya tak dapat nak bercerita sebab line wifi opis megalami masalah.. Nak pakai internet sendiri plak, baru2 nie saya dah terminate line maxis sebab nak pakai prepaid la konon2nya tapi belum beli lagi line prepaid..huhuhu jadi untuk sementara nie, hanya line wifi rumah aje yang saya gunakan.. Pada sahabat yang nak berurut tue, boleh whatsapp pada saya selepas waktu bekerja yea..

Okey, hari Jumaat lepas merupakan hari yang sibuk sikit sebab ketua unit saya nak buat pertandingan celik minda untuk suma warga IP JBPM Putrajaya.. Memang tiap2 tahun kami buat pertandingan celik minda, dan hadiahnya adalah barangan hamper dan sijil penyertaan.. Fuhh berpeluh jugak la nak buat pertandingan nie sebab selalunya ketua unit saya akan draft kan pertandingan dan tugas saya pulak menyiapkannya.. Kali nie kami buat dua kategori, kategori pertama adalah pertandingan teka silang kata dan kategori kedua adalah pertandingan teka muka surat buku...
Pertandingan Celik Minda 2016

Yeayy.. Inilah hasilnya yang saya buat, yang teka silang kata tue saya cari aplikasinya dalam internet, taipkan jawapan dan pembayang lepas tue, sistem akan create kan silang kata tue... Selalunya kami buat beserta dengan slogan yang mudah jea.. Tapi favourite staf opis nie lebih gemarkan pertandingan teka muka surat buku yang dah dibungkus tue.. Masing2 mencari dan memadankan buku yang hampir sama dengan ketinggian buku yang dibungkus, lepas tue teka muka suratnya... Lepas saya menyiapkan tugasan ini, saya pun menyiapkan poster pertandingan untuk ditampal di semua board aras dan board pada lif dan inilah hasilnya...
Pertandingan Celik Minda 2016
Sebenarnya saya takde idea nak buat poster nie jadi sebab tue nampak ringkas jea poster nie, hmm takpelah asalkan announcement nie sampai pada semua staf.. Setakat nie baru dua orang staf yang menyertai pertandingan nie, hehehe banyak masa lagi.. Tarikh penyertaan pun sampai 9 Disember nie.. Itulah aktiviti Unit Pusat Sumber Dan Dokumentasi sebagai penutup acara pada tahun 2016 sebab kami baru perasan tahun nie hanya sekali aje kami adakan aktiviti untuk unit kami iaitu pada awal tahun nie, kami cuma buat jualan majalah terpakai.. Memang laris jualannya awak tau, mana taknya, kami jual RM1 jea setiap satu, majalah yang tebal sikit kami jual RM3 ke RM5 setiap satu..  Kami buat aktiviti jualan nie pada setiap dua tahun sekali dan Insha Allah pada tahun 2018 pulak kami akan adakan lagi jualan nie.. Bukan staf opis jea tau yang beli, ada jugak pembeli daripada kalangan orang awam yang mempunyai urusan JBPM turut sama2 membeli, ada sekali tue kami penah dapat sorang customer yang memang giler kan majalah Reader's Digest, Majalah PC dan majalah Dewan Masyarakat, dia membeli suma edisi yang ada pada kami... 
Image result for anime money gif
Masa tue seronok giler sebab dapat wang jualan, opp...opp... nanti...Duit jualan tue kami tak ambik sikit pun, duit jualan yang kami dapat tue, kami rolling jadi modal untuk buat pertandingan lain seperti pertandingan celik minda seperti sekarang yang tengah berlangsung nie.. So, kalu awak yang duduk berdekatan dengan Putrajaya, bolehlah join sekali untuk membeli majalah terpakai tapi kena tunggu tahun 2018 la... hehehe

Okey, nanti ada masa Insha Allah kita jumpa lagi pada malam esok.. 
Jaa nee, oyasumi minna.. 

Share:

6 comments:

  1. W'salam...
    sihat alhamdulillah, sudah sarapan dah..
    Shikin sihat???
    patut lah Cik Nur termimpi mimpi shikin..
    manaa la shikin ni lama menyepi...
    huhuuh

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam akak. Patut lah lama tak nampak akak kat reading list. Anyway keep writing,k. Saya selalu baca entry akak =)

    ReplyDelete
  3. waalaikumsalam.. ptt lama lama x nmpak entry, best kn dpt aktiviti mcm ni

    ReplyDelete
  4. Assalmaualaikum Wrmbth, salam perkenalan dari Maznee. Baru first time singgah blog sis :)

    ReplyDelete
  5. Waalaikummussalam..semoga hubby Shikin sihat begitu juga Shikin ya

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧