✿Sahabatku✿

Follow

Tuesday, November 01, 2016

Tetiba jadi obses dengar lagu opera...ᕙ(`▿´)ᕗ

Image result for sing pngAssalamualaikum wbt..

Entah kenapa sejak saya tengok rancangan 'I Can See Your Voice' baru2 nie, saya tetiba rasa tertarik dengan sebuah lagu opera bernada tinggi... Bukan calang2 orang yang boleh nyanyikan lagu nie... 

Lagu yang diberi nama 'The Phantom Of The Opera' nyanyian Sarah Brightman tapi saya lebih suka pada video nyanyian Nicole Scherzinger sebab dia dapat menyanyi nada yang amat tinggi.. 

 Aishhh.. memang bukan calang2 orang boleh nyanyikan nada tinggi nie, dan dalam membaca Al-Quran pun nak berlagu nada tinggi pun semput2.. Kadang2 hati nie berasa cemburu bila melihat hafiz dan hafizah membaca Al-Quran dengan penuh lenggok dan bertarannum... Tapi apakan daya, nafas yang dimiliki adalah jenis pendek dan tak mampu nak bertarannum dengan baik.. 

Takpelah, asalkan hati dan lidah ini masih boleh membaca Al-Quran, sebabnya Al-Quran lah penyelamat kita daripada fitnah dunia.. 

Kan..

Share:

4 comments:

  1. kena selalu praktis..hafiz hafizah hari2 mereka mengalunkan ayat suci Al-Quran..memang lunak suara mereka

    ReplyDelete
  2. Btol btol. Asal dpt bace dgn lancar ok dh :) bonus if tahu trjemahan skali :) plus plus bonus klau tahu tranun :)

    ReplyDelete
  3. suke dgr org baca quran dgn sore mdayu2.. Al-quran tu la sahabat sejati..

    ReplyDelete
  4. Taha al junaid....sedap dia ngaji

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧