Friday, January 27, 2017

Petua untuk buang bisa pada ikan tongkol

Assalamualaikum wbt..

Saya terjumpa satu post yang mungkin ada antara kita tak tahu, camne nak buang bisa pada ikan tongkol.. Tang bisa tue saya tak pasti bisanya kat mana, mungkin alergi kegatalan kot.. 

Kredit gambar dan post pada Puan Yati Nfa

No automatic alt text available.
Kredit to Puan Yati Nfa

Nk share petua...ada yg pggil ikan aye/tongkol/kayu.Saya kalau siang ikan ni mesti buang ekornya mcm ni.●kat ekor tu patahkan, pulas2 skit lepas tu tarik akan kluar la benda alah tu...Mak mertua sy ckp utk bg lagi sedap rasa isinya & untuk hilangkan bisa pada ikan tu.
#sharingiscaring

10 comments:

  1. Oo, ok..best sgt ni, saya suka ikan tobgkol buat gulai nasi dagang, tapi tulah tk tahan gatal tu. First time jumpa petua ni, tq sangat.

    ReplyDelete
  2. Terkejut jugak baca ikan tongkol ada bisa. Btw, good sharing. Boleh cuba lepas ni...

    ReplyDelete
  3. Owh, camtu ke..
    NAk try jugak la.. Saya pun ada alergik jg ni..

    Mekasih atas perkongsian.. ^^

    ReplyDelete
  4. oh gitu ke..tak tahu pun..haha..tq 4 sharing kak

    ReplyDelete
  5. Bolehlah cuba buat lepas ini, thanks for sharing..

    ReplyDelete
  6. Uisss baru tau ni ikan tongkol ada bisa.. nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  7. ok, baru tau rupanya ikan kayu ni ada bisa πŸ˜’ terima kasih infonya πŸ˜„

    ReplyDelete
  8. datang follow, isi tabung dan baca entry ni... nice :D

    ReplyDelete
  9. Alamak baru beli ikan tongkol kelmarin dan dah siap-siap siang. Tak pastila pulak tukang potong tu dah buang bisa tu ke dak

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧