✿Sahabatku✿

Follow

Monday, February 06, 2017

Dapat mesej pertanyaan daripada blogger Shameel Iskandar

Assalamualaikum wbt...
Saya nak mintak maaf banyak-banyak sebab dah lama tak kemaskini jurnal nie, disebabkan kesihatan yang tak mengizinkan saya untuk mencoret nota jurnal...

Okey, sebenarnya post nie dah lama dah kat dalam draf tapi kena edit semula tarikhnya sebab sambung coret pada hari nie.. hihi

Baru-baru nie saya mendapat mesej pertanyaan daripada blogger Shameel Iskandar dalam chatbox saya pada 2 Februari 2017 yang lalu... Beliau bertanya pada saya camne nak buat menu navigasi macam jurnal saya nie...

Starlavenderluna's Journal Of Life

Yang dimaksudkan menu navigasi nie.. 

Starlavenderluna's Journal Of Life

Untuk pengetahuan Shameel Iskandar, sebenarnya template yang saya gunakan nie memang dah tersedia dengan menu navigasi dan apa yang saya perlu buat hanya ubah pada codingnya saja.. Macam menu Notes For My Friends tue, saya kecikkan ruang sub-menu navigasinya untuk menampakkan lebih simple dan tak berserabut dengan banyak kolum pada menu..

Starlavenderluna's Journal Of Life



Awak boleh layari laman web seperti berikut :-


Pada laman web nie awak boleh pilih template yang ada menu navigasi, macam saya gunakan adalah template adapted wordpress.. 

So, saya harap entri nie dapat memuaskan hati pada pertanyaan awak.. 

Jaa nee...

Share:

6 comments:

  1. Terima kasih Shikin atas info ini. Sedikit sebanyak ia merungkai persoalan saya.

    ReplyDelete
  2. Ye betul, bila download free template biasanya sudah tersedia, cuma jangan salah setting je, nanti 'lari' design asal dah susah nak set balik kalau tak mahir...

    ReplyDelete
  3. Hehe. Siqah semuanya dibuat oleh owner template. Tak reti nak buat sendiri. Kang haru biru jadinya blog :D

    ReplyDelete
  4. Ju masi xreti edit blog ni, guna yg sedia ada je huhu. pelan2 nak juga bagi nmpk kemas blog & ringan utk readers =) insyallah

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧