✿Sahabatku✿

Follow

Sunday, April 09, 2017

Segmen : Awak Follow Saya, Saya Follow Awak By Shikin Razali

Starlavenderluna's Journal Of Life

Assalamualaikum wbt..
Dah lama saya tak buat segmen kan.. Sebenarnya segmen kali nie berlainan sikit dari sebelumnya.. Tujuan saya buat segmen nie adalah untuk follow blog yang belum saya balas kunjungan mereka di dalam jurnal saya... Sebabnya saya tengok senarai sahabat tue meningkat pada 518 orang tapi saya tak dapat mengesan blog mereka... Dan selain daripada itu, boleh jugak menambah kenalan maya yang baru, dalam erti kata lain bolehlah blogwalking..

So, dengan adanya segmen ini, saya dapat berkunjung ke blog sahabat saya, rasa tak adillah kalau saya tak follow blog awak kan, sedangkan awak dah follow jurnal saya.. Tapi segmen nie jugak terbuka pada newbie dan sahabat yang baru mengenali saya.. Salam ukhuwah saya ucapkan...

Apa yang perlu awak buat adalah :
Mandatori follow jurnal Shikin Razali
Mandatori Add +Google Shikin Razali
Like fanpage Facebook Starlavenderluna's Journal Of Life
Optional Like +Bloglovin
Optional Add to Networkedblogs

Langkah seterusnya :
Letakkan nama awak, url blog dan Blog ID awak di komen entri nie sahaja 
(contoh : Shikin Razali - http://starlavenderluna.blogspot.my - blogID=4215647681317899878)
Optional buat entri segmen dalam blog awak tapi dengan syarat, copy banner di atas dan backlinkkan entri nie...

Dah siap... Saya akan buatkan entri khas bagi yang dah join.. 


Tarikh Segmen : 09/03/2017 sehingga 09/04/2017
*This is a sticky post

Share:

85 comments:

  1. Wah tahniah sis.... bersegmen kali ni... semoga blog sis semakin meriah nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. En. Noor Azlan pun boleh join jugak, berkenalan dengan newbie.. =)

      Delete
  2. hehe nak join lah :D
    Mellya Crayola - blogID=94731525712352911

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dikemaskini.. boleh tengok sini --> http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  3. nak join..:)

    http://www.ceritaejoy.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
    2. ulps..maaf..ini no id saya..blogID=5263688701371082672

      Delete
  4. akak dah follow blog fae hari tu dah. thanks akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fae pun boleh jea join segmen nie, berkenalan dengan rakan-rakan blogger yang lain.. =)

      Delete
  5. saya join...
    blogID=2951346151983973331
    http://aimanziyad.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  6. Shafyqah - blogID=7271770077575757423)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  7. join

    Miss BaNu - blogID=226419138860640437

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  8. join eh : zafirahnazri blog id =8438724206534637821

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  9. Assalamualaikum ,
    S.K. join =)
    S.K. - blogID=4766509780603459780

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  10. http://www.bondezaidalifah.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    Join...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  11. Ana join juga =)

    bajetciputselerabesar.blogspot.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  12. yeay nak join
    airah - blog id : 2964175844078634056

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  13. Saya nak join kak Shikin, hihi.

    Blog ID Blog Mayy Jie :4835007422548475992

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Senarai peserta dah dikemaskini.. -->http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/03/peserta-segmen-awak-follow-saya-saya.html

      Delete
  14. saya join

    Julie Nida
    https://presntisgift.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html
    blogID=630303096640299900

    ReplyDelete
  15. http://seindahcerita.blogspot.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    Id : 4641743240308384758

    ReplyDelete
  16. Ok ucing join segmen

    http://ucingkadayan.blogspot.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow-awak.html

    Blog Follower id Ucing :blogID=5472524889582544062

    ReplyDelete
  17. akk join jugak
    http://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html
    blogID=348250002678243098

    ReplyDelete
  18. Semoga semakin maju jaya dalam dunia blog... :)

    ReplyDelete
  19. Saya dah joinnnn...
    http://deariescouple.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  20. Saya join :
    http://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    BlogID saya : 5763296965723404378


    ReplyDelete
  21. saya join juga
    Najihah - http://thisisme-38.blogspot.com - blogID=7056911005006161746

    ReplyDelete
  22. alamak yang ni tak join lagi... kejap join..btw unni tag akak kat sini
    https://unnianje.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017.html

    ReplyDelete
  23. ok done unni join
    id blog :5696939556486975506
    https://unnianje.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  24. saya join

    http://misspurple17.blogspot.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html
    blog id : 328234965367474688

    ReplyDelete
  25. Farah - http://fws00blog.blogspot.my/
    BLOG ID : 5734507106030489181

    ReplyDelete
  26. Join :) http://mrsteddybearlover.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni blog Id , hehe lupa nak bagi . blogID = 8611089044089863987

      Delete
  27. joinnn

    http://www.mialiana.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    blogID=1759729677654672981

    ReplyDelete
  28. join http://msvelentine.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html Mrs Velentine blogID=3956936430422609204

    ReplyDelete
  29. hi sis..
    saya join jugak ya..
    http://www.ceriteraibu.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    blogID=6929572664581384578

    ReplyDelete
  30. saya join juga

    MiaZain - http://www.miazain.com/ - blogID=497153261158748146

    ReplyDelete
  31. Uyul join.

    UYUL ROSLI
    http://www.uyulrosli.com >>Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan
    Blog ID 1795991429880826933

    ReplyDelete
  32. Joined ! Hihii ~

    http://nonasani.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  33. Oh, lupa,, ni blog ID sayaaa

    blogID=5529222233213102063

    http://nonasani.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  34. saya join jugak yaa!!!

    Mimpi Aria-blogID=6244593401889041051

    http://mimpiaria.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  35. saya join
    http://jnjikita.blogspot.my/2017/03/segmen-segmen-awak-follow-saya-saya.html
    blogID=6561870510216050412

    ReplyDelete
  36. Join
    http://www.kisahsidairy.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    blogID=2099309969149089658

    ReplyDelete
  37. saya join ya..

    http://herneenazir.com/2017/03/14/segmen-awak-follow-saya-saya-follow-awak-by-shikin-razali/

    ReplyDelete
  38. Selamat bersegmen..
    Makin meriahlah blog comel ni :)

    ReplyDelete
  39. saya join kak shikin!

    http://www.sofieadie.com/2017/03/awak-follow-saya-saya-follow-awak-by.html
    sofieadie - http://www.sofieadie.com/ - blogID=5635068574725467994

    ReplyDelete
  40. Done...

    Cikla Shahril
    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html
    blogID=363405979987329614

    ReplyDelete
    Replies
    1. URL blog http://ciklapunyabelog.blogspot.my

      Delete
  41. Assalamuaaikum.
    Saya join juga.

    Shameel Iskandar
    Url Blog : http://www.bicaradariaku.com/
    BlogID=3125510584831626653

    ReplyDelete
  42. Terima kasih semua kerana sudi join segmen saya.. Status peserta terkini adalah seramai 35 orang.. =)

    ReplyDelete
  43. selamat bsegmen smua ! ju siapkan dlu tagging dr blogger pas siap post, ju join ni pula =D

    ReplyDelete
  44. Cik Renex joined!

    Saidatul Azreen (Cik Renex)
    http://renex89.blogspot.my
    blogID=8275739721902338345

    ReplyDelete
  45. Joined

    Aini
    http://yamanaimy.blogspot.my/
    blogID=4280103362019136591

    ReplyDelete
  46. As salam CR. Abam Kie dah ikut syarat2 tersebut untuk menyertai segmen ini. Terima kasih.

    Abam Kie - http://www.zukidin.com - blogID=8505379168878983145

    ReplyDelete
  47. Terima kasih kerana menyertai segmen saya.. Status peserta kini 38 orang.. =)

    ReplyDelete
  48. Saya joined ..

    Lyana Ishak - www.lyanaishak.com => Blog ID : 5330852072046282623

    ReplyDelete
  49. http://www.jiakreatifelt.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  50. JOIN ^_^

    WanrusWaniee - http://wanruswaniee.blogspot.my/ - blogID=4615749783885180195

    ReplyDelete
  51. BLOG EYJA -http://www.blogeyja.com/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html - blogI D= 5632227710572635061

    ReplyDelete
  52. Terima kasih kerana sudi join segmen saya.. Peserta kini telah mencecah 41 orang.. =)

    ReplyDelete
  53. Saya nak join.

    Mya Rosli, https://lovelysunshine93.blogspot.com, Blog Id: 4195824904671310173

    ReplyDelete
  54. finally, baru tahu camne nak backlink banner.
    http://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/03/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
  55. ju dtg mdaftr diri =D kejap lg ju blogwalking bjemaah ea =D

    http://www.jun-zie.com/2017/04/segmen-awak-follow-saya-saya-follow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Junzie : www.Jun-zie.com blogID=9170983890455828161

      Delete
  56. https://umienurpu3.blogspot.sg/2017/04/awak-follow-saya-saya-follow-awak-by.html
    id: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1438105175213469357

    ReplyDelete
  57. tag sis di sini http://airahsyahirah.blogspot.com/2017/04/sunshine-blogger-award-tagged-by.html

    ReplyDelete
  58. segmen 👍👍👍.
    aida ni jenis blogwalk merata.
    but priority given to top komen kat blog aida la...

    ReplyDelete
  59. hai awak..
    syaz join ..

    http://syazdanny2329.blogspot.my/2017/05/segmen-awak-foow-saya-saya-follow-awak.html
    Syazrah Tarmin : http://syazdanny2329.blogspot.my/
    blogID=4391994512841448421

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧