✿Sahabatku✿

Follow

Wednesday, March 15, 2017

Sunshine Blogger Award By MellyaCrayola..


Assalamualaikum wbt,
Okey, soalan CikLa saya dah jawab dah and now giliran Mellya yang comel pulak saya perlu jawabkan... Huiihh nie dah macam soalan exam ekspress nie, tiga kertas soalan pulak tue... hihihi 

Okey, ini soalan yang diberi oleh Mellya, jom kita tengok apa soalannya...

  1. What would you do if you had one million ringgit? 
  2. What would your ideal day be like? 
  3. Your best memory? 
  4. Would you rather visit the past or the future (of your own life)? 
  5. Favorite social media platform? 
  6. If you had the chance to meet an author or celebrity, who would you choose? 
  7. Do you prefer talking or texting?
  8. How did you come up with the name for your blog?
  9. What is your advice for those trying to get into the world of blogging?
  10. Beyond blogging, what do you (as a job)?
  11. If you could live in any country, which one would it be?
Ambik kau, soalan dalam English lerr, tapi Mellya kata boleh jawab dalam Melayu, so saya jawab dalam bahasa Melayu la yea...hihi otak dah taknak bekerjasama dalam English nie...

Jawapan untuk Mellya.. 

1) First, bayar hutang-hutang sedia ada termasuk hutang mak dan ayah.. Second, pergi ke Makkah dan Madinah untuk tunaikan haji dan umrah, dan bawak suma ahli keluarga dua-dua belah pihak.. Ketiga, bagi sumbangan berbentuk makanan pada anak-anak yatim dan fakir, dan kalau ada lebih baru shopping apa yang diinginkan termasuk keinginan ahli keluarga..

2) Hari Jumaat kerana ianya penghulu segala hari. Bukan kerana waktu rehat yang panjang tapi saya dibesarkan dalam suasana hari Jumaat adalah sebagai hari barakah..

3) Dapat membeli rumah idaman dengan hasil titik peluh sendiri..

4) Tak kot sebab kalu dapat singgah pun ianya tetap takkan dapat mengubah masa itu..

5) Facebook and Blogger..

6) Kalau diberi peluang, saya nak jumpa dengan semua anggota kumpulan Backstreet Boys, hihi..

7) Dua-dua sebab kedua-duanya mempunyai kepentingan masing-masing..

8) Well, nama di sebalik 'Starlavenderluna', awak boleh baca di ⇢sini

9) Kalau boleh kurangkan menulis tentang cerita-cerita gosip atau berita yang tak diketahui kesahihannya.. Memang ianya akan menaikkan trafik blog tapi dalam masa yang sama, kita akan menjadi seorang pendosa tanpa sedar. Zaman sekarang terlalu ramai yang menjadi keyboard warrior dan hanya menilai luaran saja tanpa mengetahui kebenarannya...

10) Seorang pembantu pustakawan di Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia..

11) Japan sebab negaranya banyak menerapkan nilai-nilai murni dalam kehidupan, bukanlah mengagungkan mereka tapi itulah hakikatnya..

Okey, dah siap jawab soalan Mellya.. Hope you will be satisfy with my answers..

Share:

5 comments:

  1. Siqah setuju dengan no 9 kak. Apa yang kita tulis juga akan dibicarakan nanti. Harap semuanya berguna untuk semua dan bukan mencari traffic blog semata. Takpelah pageview blog sendu pun ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

    Siqah suka Jepun jugak! Nak sangat ke sana jika diberi peluang :)

    ReplyDelete
  2. Backstreet Boys tu. Femes time ana tingkatan 1. Semua tergila2kan BSB ni. Sampai ada yg gila kumpul kaset dia. Hehe. Ana time tu minat group Malaysia je. #sislayanjiwang hehe

    ReplyDelete
  3. uiiiyooooo...kerja dekat jambatan bomba eh..

    ReplyDelete
  4. Jawapan no 6 tu win la.. tu cita-cita akak masa zaman sekolah tu.. hehehe

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧