✿Sahabatku✿

Follow

Wednesday, March 08, 2017

THE SUNSHINE BLOGGER AWARD : SOFIE ADIE

SUNSHINE BLOGGER AWARD : FLAVNESZ

Assalamualaikum wbt...
Saya nak ucapkan pada Sofie Adie kerana mencalonkan nama saya untuk diberi 'award' (chewaahh perasan dah macam bintang filem,hihi) yang diberi nama The Sunshine Blogger Award.. Memandangkan soalan award nie ditulis dalam bahasa Inggeris sepenuhnya tapi aci tak kalu saya nak menjawab dalam bahasa Melayu... Maklumlah penggunaan bahasa Inggeris memang kurang sikit la, hihihi..


Here are the rules:- 
  • Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you
  • Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions
  • List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog

Sofie bertanyakan 11 soalan, dan inilah soalannya... 

Starlavenderluna's Journal Of Life

So, apakah jawapannya..?

1) Yes i have.. Tapi saya jadikan ianya sebagai pedoman dan panduan pada masa depan agar apa yang dikesalkan tue takkan berulang lagi.. Biasalah manusia memang tak lari daripada membuat kesilapan dan menyesal dengan perbuatannya..

2) Makkah, Madinah, Japan

3) E-Diary, sebabnya saya memang suka menulis diari selain daripada jurnal nie... Biar ada banyak diari dan jurnal kerana disitulah tertulisnya rahsia diri yang hanya diri sendiri saja boleh baca.. hihi

4) I am a listener.. Saya suka mendengar apa-apa saja percakapan ataupun permasalahan di sekeliling, kalau saya mampu untuk membantu, saya pasti akan membantu..

5) Time.. Masa tak boleh diundurkan dan sangat berharga untuk dinilai... Kalau duit nie kita masih lagi boleh mencari dan memegang dengan erat, tapi masa yang lalu tak boleh dicari lagi, yang tinggal hanya kenangan dan penyesalan (berbalik pada soalan 1)...

6) Hihi yang nie masa zaman sekolah menengah la, memang selalu skip the class untuk apa-apa family event..

7) " Berani mengambil keputusan itu bermakna kamu telah melangkah 10 kali lebih cepat untuk berjaya "

8) Depends on my mood.. Kalau terasa nak jawab call, saya akan jawab, kalau tak, memang berdering lah telefon tue sampai mati deringannya... hihihi bad..bad..bad girl...

9) Novel : Saya Tunggu Awak, karya Bonda Nor
   Movie : Sayang Anakku Sayang

10) Maybe, tapi saya tak boleh makan kekacang begitu banyak, mesti akan batuk sampai berhari-hari lamanya.. Contohnya kacang cap tangan Nyan Yin, dulu boleh lah habiskan sebungkus tue sorang diri, tapi sekarang hanya suku saja yang boleh dihabiskan..

11) This is my biggest secret.. Saya sebenarnya TAK PERNAH MENJEJAKKAN KAKI KE PANGGUNG WAYANG daripada kecik sampailah dah besar gajah nie... Satu sebab kerana kat Kuala Terengganu panggung wayang memang dah di banned oleh kerajaan Terengganu dan jika awak ke sana pun, awak takkan jumpa satu pun panggung wayang didirikan.. Tapi filem tetap dapat ditonton melalui Youtube la.. hihi dan sampai sekarang masih lagi belum terasa nak jejakkan kaki ke panggung wayang.. 

So, itulah 11 jawapan untuk soalan Sofie Adie...

Okey, done to those answers..  oh kay, this time i choose : 


Sesiapa yang takde dalam list nie, boleh jugak kalau awak nak jawab soalan saya... And my questions are :

1) Five words to describe of yourself.
2) What is the best thing happen into your life?
3) Between vegetables and pasta, which one that you prefer to eat? And why?
4) What is the worst food that you had ate?
5) Who is your idol and why u choose he / she?
6) Which interesting issue that you love to read into newspaper?
7) What is your first downloaded apps into your gadget?
8) Can you roll up your tongue?
9) When you got your driving licence?
10) Do you remember your friend's name which is sat by your side into the class? 
11) Which one that you using : Maxis / Celcom / Digi / U-Mobile / Tunetalk / XOX / Redtone Mobile / Others (mentions it)

Phewww... Alhamdulillah... Now its your turn ladies and gentlemen... Best of luck...

Share:

25 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih Anum... Akak dah tag nama awak, so selamat menjawab soalan.. hihi =)

      Delete
  2. Yeayyy, kita geng! Tak pernah jugak masuk panggung wayang. Hahaha

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Terima kasih CikLa.. CikLa pun boleh jugak kalu nak jawab.. =)

      Delete
  4. Semua orang mesti ade at least satu penyesalan, kan.. ? :3

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Terima kasih kak Ana.. =) Nama akak pun dicalonkan jugak kan.. hihi

      Delete
  6. Mencabar betul soalan nak kena jawab dalam bahasa Inggeris ni, kamus otak dah berat ni... InsyaAllah saya cuba yang terbaik... ada tarikh tutup ke? Hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi, bleh jea nak jawab dalam bahasa Melayu, macam saya buat tue...Nie takde tarikh tutup so take your time.. =)

      Delete
  7. Bab kekacang tu kak PC pun sekarang dah tak boleh makan kacang lebih...bangun pagi bengkak mata...

    ReplyDelete
  8. Selamat bersegmen ...
    Tak masuk panggung pun ok, banyak ja boleh teonton online kan..
    Cheers.

    ReplyDelete
  9. Terima kasih tag saya. Nanti saya juga jawab. Saya juga hanya dua kali jer masuk panggung wayang. Maklumlah kat Kelantan pun dah lama panggung wayang diharamkan oleh kerajaan negeri Kelantan

    ReplyDelete
  10. wah best je baca. Selamat bersegmen :D

    ReplyDelete
  11. hai..saya dah jawab soalan awak sis..

    http://anumabdullah93.blogspot.my/2017/03/the-sunshine-blogger-award-thanks-to.html

    tq sebab tag saya..

    ReplyDelete
  12. ohh baru fae tau kat terengganu takde wayang

    ReplyDelete
  13. terima kasih kak shikin sebab menerima award saya!! :D

    hebatlah kak tak pernah masuk wayang...dulu pernah gak janji takkan jejak wayang, tapi macam tak tertunai dah janji tu...hahahhaha

    allergic kacang? wow! mesti rasa cam tak syok kan bila ada allergic..
    serius r akak d.oad e-diary dulu? biasa orang whatapps ke fb ke...tabik r..apa-apa pun terima kasih sebab jawab soalan saya kak! :D

    ReplyDelete
  14. terima kasih kak shikin sebab menerima award saya!! :D

    hebatlah kak tak pernah masuk wayang...dulu pernah gak janji takkan jejak wayang, tapi macam tak tertunai dah janji tu...hahahhaha

    allergic kacang? wow! mesti rasa cam tak syok kan bila ada allergic..
    serius r akak d.oad e-diary dulu? biasa orang whatapps ke fb ke...tabik r..apa-apa pun terima kasih sebab jawab soalan saya kak! :D

    ReplyDelete
  15. Thank you Shikin sebab calonkan akak.. Insya Allah akak buat weekands nie.. bookmark siap2..
    Tabik Spring kat Shikin sebab tak pernah masuk wayang..

    ReplyDelete
  16. thks kak shikin... selamat bersegmen... bookmark, esok cuti2 blh buat

    ReplyDelete
  17. cak... unni da jawab then tag akak balik cia cia cia

    http://unnianje.blogspot.com/2017/03/the-sunshine-blogger-award-shikin-razali.html

    ReplyDelete
  18. alhamdullilah da jawab =D

    http://www.jun-zie.com/2017/03/the-sunshine-blogger-award-mrs-shikin.html

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧