Monday, May 15, 2017

Blue Sky Tag : Behind Blue Sky


Assalamualaikum wbt..
Alhamdulillah dan syukur kerana saya dapat jugak menyiapkan satu entri nie, yang dah berkulat dalam draf, hihi... Dan nak mintak maaf pada Sofie Adie kerana lambat publishkan entri nie..

Saya di'tagged' oleh adik manis Sofie Adie untuk menjawab soalan Blue Sky Tag : Behind Blue Sky.. Konsepnya sama macam Sunshine Blogger Award dulu, cuma nama saja lain sikit... 

Kali nie, saya cuma nak jawab aje soalan yang diberi oleh Sofie and thanks sis so much becoz be remember to tag my name.. 😄 I'm sorry that i am not tagged anyone this time... 

So the rules are :

1. Thank the person who tagged you.
2. Answer their 11 questions.
3. Tag 11 person.
4. Give them 11 questions to answer.

Soalan Sofie bagi dalam bahasa Inggeris tapi akak nak jawab dalam bahasa Melayu + Bahasa Inggeris.. Okey, soalan diberi adalah :-

  1. Where you will spend your first-day hari raya aidil fitri this year?
  2. The best hari raya in your life is when....
  3. Do you already buy a baju raya? What color?
  4. Last thing you do before you open the blog?
  5. Tell me your meal today
  6. Last time you take a selfie
  7. True or false our ringtone reflect the personality?
  8. Percentage of your achievement for this year?
  9. Open Instagram, whose picture on your first insta feed?
  10. The last song on your phone....
  11. Heads up, what did you see?


Dan inilah jawapan akak pada soalan awak.. 

1. Tahun nie giliran kampung hubby, so akak akan berhari raya di Sungkai, Perak. 
2. Masa budak-budak la, sebab dapat banyak duit raya.. hihihi
3. Buat masa nie belum difikirkan lagi, tema kaler pun tak terfikir lagi tapi rasanya 70% keputusan kaler kelabu kot... 
4. Cari artikel untuk ditaip dalam blog library akak.
5. Pagi nie kita bersarapan nasi minyak, sedap tak terkata..
6. Rasanya dua minggu lepas kot, sebabnya akak tak berapa gemar nak selfie sangat..
7. Betul.. Macam ringtone yang akak gunakan ada pelbagai, untuk family, bunyi ringtone lain-lain untuk setiap orang, ringtone budak-budak opis pulak akak buatkan satu ringtone khas dan general call selain dari tue, ringtone lain akak gunakan.. 
8. Alamak, rasanya baru 10% kot.. 
9. Hihi akak di antara orang yang takde akaun instagram, tak minat nak download apps nie..
10. Dalam phone akak memang takde full song, kebanyakan akak guna ringtone lagu yang di cut saja... Akak pakai MP4 untuk dengar lagu.. So last night i've heard last song is 'The Phantom Of The Opera' by Andrew Lloyd Webber.
11. Plaster ceiling into my library... hihihi

Image result for phew gif
 Pheww.. Selesai jawab.. So Sofie, hope that you are happy with my answers... Bai bai... 

4 comments:

  1. Wah sedapnya sarapan nasi minyak...!

    ReplyDelete
  2. makan nasi minyak? bestnya! lama dah tk makan...hehehehe

    baju raya, jangankan beli, fikir kaler apa pun xtahu lagi....
    thank you kak shikin sebab sudi jawab...xpe lambat pun...saya tetap terhibur...:D

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧