Wednesday, October 01, 2014

Hari yang memenatkan tapi seronok....


Assalamualaikum....

Fuhhh penat lah sikit arinie... pagi nie saya dengan pegawai saya pegi ke PNM untuk membuat pinjaman buku berkelompok sebanyak 300 buah... Buku nie staf JBPM boleh pinjam sebanyak 3 buah selama seminggu...Dan macam biasa, novel-novel tempatan menjadi pilihan kami sebab ramai staf wanita terutamanya yang berminat untuk baca novel..lagipun kat library saya nie, pembelian novel adalah sangat terhad sekali, tapi adalah jugak sikit-sikit... tapi walau penat camne sekalipun ianya takkan dapat menandingi perasaan gembira saya kerana the whole my family kecuali Naim's family akan datang beraya di rumah saya...hehehehe tue yang seronoknya...

Hari nie adik Nurul yang datang terlebih dulu dengan menaiki bas dari K.Terengganu menuju ke Putrajaya... Sementara ummie dengan Iwan pulak akan datang pada hari Jumaat nie memandangkan Iwan tak dapat bercuti sebelum tue... Azie pulak mungkin akan datang hari Jumaat jugak tapi malam la kot sebab dia masih lagi mengajar di waktu petang, lagipun dekat aje dia tinggal, adik ipar pulak tak pasti samada tidur di rumah saya atau balik ke Ampang...So kiranya, hari raya Aidiladha tahun nie, kami beraya di Taman Salak Idaman, Salak Tinggi sebabnya kami dua beradik tak dapat cuti tahun nie, sebab tue ummie dan adik-adik yang lain datang ke rumah...Naim's family tak datang sebab mereka nak beraya di rumah keluarga Nora... biasalah kan, adat suami isteri, kena saling bertolak ansur dan berbudi bahasa...amboiii dah macam iklan bahasa plak... Saya pun macam tue jugak, ada giliran masing-masing untuk balik ke kampung jadi takdelah istilah masam muka atau berperang antara suami isteri...

Penat-penat pun, saya tak lupa nak sembur serum mawar nie kat muka...Bila terkena semburan serum mawar nie, serta merta mata saya jadi segar semula, sebabnya bau yang harum...Maklumlah serum mawar nie memang 100% pati mawar dan takde alkohol sama sekali... kalu awak suma nak tahu lebih lanjut, kunjungilah blog saya yang satu lagi, http://lunamoonstores.blogspot.com

Bukannya apa, saya memang suka dengan haruman mawar, lebih-lebih lagi jika dapat mandian air mawar, rasa macam tuan puteri pulak bila mandi dengan air mawar nie (chewaahhh perasan, hehehehe)... Yealah, zaman dulu kan, mandian air mawar nie untuk keluarga diraja saja, rakyat biasa mungkin ada mungkin takde nak mandian mawar nie... (betul ke tak wallahuallam)... okeylah, jaa mata nee....

No comments:

Post a Comment

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧