Tuesday, February 24, 2015

Cuti balik kampung... Gong Xi Fa Chai....

Image result for assalamualaikum 
Puhhh...Letih gilerr bila balik kampung time cuti panjang, tak kira raya puasa ke raya cina ke..Lebih2 lagi bila nak balik ke arah Pantai Timur, 11 jam duduk dalam kereta, memang memenatkan tapi seronok... 

Image result for graphic glitterAlhamdulillah separuh daripada perjalanan hidup saya telah selesai dan kini saya kembali berdua... Awak suma doa2kan saya yea dan itulah majlis yang paling sempoi kot... Gambar? Nanti saya update gambar tue yea, sebab buat masa nie saya belum bersedia lagi nak dedahkan, hehe perasan macam artis plak... Saya balik ke Kuala Terengganu pada 19hb baru2 nie, ingatkan jalan takdelah jammed mana sebab masa lalu jalan MRR2 kereta tak banyak tapi sangkaan saya meleset jatuh merundum 100% bila kereta menghampiri ke Tol Gombak...Waduhhh, banyak sekali keretanya dan kereta bergerak dengan kelajuan 60km sejam sehingga ke R&R Genting Sepah.... Lepas melalui jalan LPT ingatkan dah takdelah jammed tapi lagi sekali meleset bila kereta menghampiri ke Tol Jabor, awak tahu 10km daripada tol tue dah jammed.... Selalunya kalu saya bergerak dari Salak Tinggi ke Kuala Terengganu mengambil masa 7 jam tapi dah beranjak ke 11 jam...memang letih gilerr sebab drive sorang2.... huhuhhuhu

Bila nak balik ke Salak Tinggi pun ingatkan dah tak jammed rupa2nya lagi teruk hingga sampai ke rumah hampir pukul 3 pagi, letihnya sampai tak boleh nak bagitahu macamana letihnya keadaan saya masa tue... Nasib baik kali nie saya balik berkonvoi dan adalah jugak bergilir2 memandu tapi walau jadi penumpang sekalipun, perasaan letih dan penat memang ada... Apa? Citer pasal majlis tue? nanti sampai masa dan waktu (eehhhh sama jea) saya akan ceritakan pada awak suma okey?!! hehehe

Image result for graphic glitterJaa mata nee... bai bai....

No comments:

Post a Comment

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧