Monday, September 28, 2015

Isnin yang mempunyai pelbagai perasaan..

Assalamualaikum,

Image result for cute graphic glitterGomennasai minna-san, semalam saya memang tak sempat nak tulis apa2, sebab dok jaga hubby yang demam,selesema dan batuk...mungkin akibat jerebu.. dan hari nie memang kerja di pejabat sangat2 sibuk..

Hari nie sekolah di empat negeri ditutup akibat jerebu semakin mengganas (amboii ayat).. ala, napa sekolah jea yang ditutup? bagaimana pulak nasib orang2 yang bekerja.. (ayat klise di hari Isnin).. hihi...

Actually Monday it's not bad.. You can begin this day with a grateful heart and do what you love, just be happy and cheer up.. tapi camne nak cheer up? awak tau tak surat kenaikan KUP masih belum sampai lagi dan tarikh hantar permohonan tue dah terlepas minggu lepas, tapi bila call orang HR di sana, mereka kata, saya hanya menunggu saja surat tue sampai...bila bertanyakan tarikh hantar dokumen, mereka kata tak mengapa hantar lewat... takpe..saya nak tunggu sampai esok... kalu tak sampai jugak surat tue, saya sendiri akan turun ke KL untuk mengambil surat kenaikan tue... bukannya tak boleh sabar, tapi ada banyak dokumen yang perlu saya siapkan sebelum hantar semula untuk dinilai samada layak atau tak... yang tue saya tak ambil pusing sangat... yang penting, siapkan dulu dokumen yang perlu untuk dinilai.. rezeki kita kan dah ditentukan oleh Allah... 

oh ya.. awak suma jaga diri yea di musim jerebu nie... dan Image result for innalillah pada sahabat2 yang mengalami ujian daripada Allah.. semoga awak suma tabah dalam menghadapi ujian nie dan sentiasa bersangka baik bahawa Allah amat sayangkan kita, lebih dari kita sayangkan diri sendiri... 

Jaa nee..
 

1 comment:

  1. PC dan suami pun demam..moga terhapus dosa2 kecil kami..amin..

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧