Tuesday, December 15, 2015

Awak stress tak...? Kalau stress cuci pinggan saja..!

 
Assalamualaikum wbt...

Okey, yang nie memang berita gempak.. Awak stress tak? Kalau awak terasa stress, caranya cuma cuci pinggan saja sebab menurut kajian awal penyelidik Universiti Florida State mendapati mencuci pinggan boleh menurunkan kadar stress..

Dengan syarat, ia harus dilakukan dengan penuh penghayatan... Huhhh?? 

Ia mungkin kedengaran agak tak masuk dek akal, namun mencuci pinggan dengan penuh penghayatan iaitu fokus pada aroma sabun, merasakan suhu air dan menyentuh peralatan makan akan menaikkan rasa semangat sehingga 25% dan menurunkan rasa gugup 27%..

Okey, apa kata kita sama2 cuba, nak tak? Start hari nie operasi cuci pinggan akan bermula, biarpun dah dicuci, tapi nak hilang stress punya pasal, kita cuci lagi... 

Jaa nee

 

4 comments:

  1. Haha mak aih, membazir la macam tu. Takpayah cuci pinggan kalau tak stress, simpan bila stress haha xD

    ReplyDelete
  2. hahaha... sebab stress rasa drah kembang panas je... jdi hilang stress sbb suhu temperature marah tu kurang kerana kena benda sjuk~ huhu

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧