Thursday, October 20, 2016

Fakta tentang 'hon' kenderaan

Image result for car horn

Assalamualaikum wbt...
Tahukah awak bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu di sebaliknya.
Saya bongkarkan maksud di sebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk awak semua lebih berhati2 supaya tidak timbul pergaduhan. Please take note yer!

    1x HON PENDEK
    - Pemandu tu nak cakap “HAI”
    2x HON PENDEK
    - Pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”
    3x HON PENDEK
    - Pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
    1x HON PANJANG
    - Pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.
    2x HON PANJANG
    - Pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH TAKDER OTAK KE”
- 4x atau lebih HON PENDEK
Pemandu tu cakap : -
TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM! TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU..

hehehehe jangan marah haa... 

3 comments:

  1. Hahahaha! Part last tu lawak. Hehe

    ReplyDelete
  2. Hahaha.. yelah betul2.. yg last sekali..

    ReplyDelete
  3. Hon panjang untuk org yg msuk smpang tp tk bg signal :)

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧