Wednesday, November 16, 2016

Lorrr..Apahal pulak keyboard laptop nie...?

Assalamualaikum wbt..
Adoiii..Penah tak terjadi keyboard laptop tetiba jadi begini..?

Nak menaip tetiba keluar pulak nombor-nombor error seperti nak menekan key 'O' bertukar kepada key nombor 6.. Camne nak buat jika terjadi camnie..? Kalu guna keyboard komputer desktop takde pun jadi camnie, kan.. Bila jadi camnie, mulalah perasaan panik dalam diri melanda..? Godek punya godek maka terjumpa lah satu solution camne nak kembalikan perkataan asal, sebelum nie key 'O' menjadi key nombor '6'.. 

Well camnie caranya..
Perhatikan pada keyboard awak, selalunya keyboard laptop rupa bentuknya sama seperti di atas... Awak nampak kan anak panah yang telah saya lukiskan tue..Ianya adalah key 'FN' dan key 'F11/NumLk', awak tekan kedua2nya secara serentak.. Bila dah tekan, error pada keyboard tue menjadi seperti asal..

Alhamdulillah..selamat..

4 comments:

  1. erkkk lp Unni macam ni sis!! Unni beli keybord USB jak, nak try la..THKS PERKONSIAN :)

    ReplyDelete
  2. Ooo tak pernah tahu pun pasal benda ni. Bookmark! Senang nak cari kalau masalah camni timbul nanti.. thanks for sharing shikin :)

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧