Wednesday, February 08, 2017

14 comments:

  1. Betul la...kaya itu bila banyak memberi..sedikit bahagia..kaya yang luar biasa..

    ReplyDelete
  2. hmmm bagi saya kaya itu ialah kaya budi bahasa dan pertuturannya hehe. Kaya duit tak bawa kemana kalau budi bahasa kelaut kak. Saya singgah blog ni sambil follow ya. Salam kenalan :)

    ReplyDelete
  3. Deep. Istilah kaya tu pun subjektif kan.

    ReplyDelete
  4. Definisi kaya = Tiada beban hutang... Hehe

    ReplyDelete
  5. Betul kak :) Kaya itu subjektif sebenarnya. Terpeluang kepada individu..

    ReplyDelete
  6. ish nak bawak kemana kaya nie sebenarnya huuhu. apa apa pun thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  7. Sokong Ustaz. Ada kawan yang berniaga, menyindir kami yang tengah belajar, kononnya tak guna belajar tinggi2, susah nak bina hidup, awal2 terbelit hutang.

    Kalau semua orang berhenti belajar, sakit ubatlah sendiri, penjenayah kejarlah sendiri, ubat buatlah sendiri, kapal terbang bawalah sendiri. Sorry, doktor,polis,pharmacist, pilot semua nak berniaga sat. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. blaja tu penting.
      ilmu dunia & akhirat.
      menuntut ilmu tu satu tuntutan dlm islam.
      pd pndpt aida la, noor & shikin :)

      Delete
  8. sgt betol la tu.
    kaya tu ikot masing2 punyer rasa.

    ReplyDelete
  9. Kaya nie subjektif sebenarnya..
    Pada saya sihat tubuh badan, gembira sekeluarga itu juga kaya..
    Lain orang lain definisi kayanya..

    ReplyDelete
  10. Betul tu kekayaan sgt la subjektif..kekayaan jiwa lebih nikmat

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧