Wednesday, March 15, 2017

The Sunshine Blogger Award By Unni Anje

SunShine Blogger Award - Anum Abdullah
Assalamualaikum wbt..
Alhamdulillah sekali lagi nama saya dicalonkan untuk menerima award, muahahahahaha perasan betullah... Okey, kali nie saya dicalonkan oleh Cik Unni kita, seorang gadis Sabahan yang manis dipandang.. hihi sorry Unni sebab lambat jawab soalan awak...

So, nak tau apa soalan yang diberi..? Check it out..

1. Who are you?
2. During the course of your life is the most embarrassing this ever happened?
3. You like travel? why?
4. state in Malaysia,a state where your don't go?
5. Which state cuisine that you like? ( unless your state)
6. Do you like your job now?
7. The most disappointing in your life? why?
8. Who is the first person you're looking for if your are in emergency?
9. What is the first thing, will do when you wake up?
10. If someone give your 10k. what do you do?
11 What you like about me? why?

Dan inilah jawapan saya pada soalan Unni...

1) Nama diberi Wan Nur Ashikin Binti Razali, berumur 35 tahun, sudah berkahwin dan kini berkhidmat sebagai Pembantu Pustakawan di Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia. Merupakan peminat kucing dan kini mempunyai 4 ekor kucing yang lebih dikenali sebagai askar wataniah, sebab mereka suka menjaga keamanan di rumah. Nak tahu lebih lanjut pasal saya, awak boleh baca di →sini←.. 

2) Saya penah salah naik bas yang disangka bas menghala ke Kuala Terengganu, sebaliknya bas yang saya naik tue menghala ke Kelantan, nasib baik kedua-dua bas berkenaan berhenti di hentian R&R yang sama.. Masa tuelah saya terperasan yang saya ternaik bas menghala ke Kelantan,dan secara kebetulan seat yang saya duduk takde siapa yang claim....hahaha malunya masa tue, sampai pemandu bas berkata, jangan salah naik lagi yea dik... hihihi

3) Yea saya suka melancong kerana dapat melihat keindahan alam dan mengenali budaya sesebuah negeri, in fact masa bujang dulu saya seorang backpacker traveler... kalau orang lain, hujung minggu balik ke kampung tapi saya pergi ke tempat percutian secara solo... 

4) Cuma Sabah dan Sarawak saja belum jejak, Insha Allah satu hari nanti..

5) Patin masak tempoyak original daripada Temerloh dan umai ikan daripada Sarawak..

6) Yes dan dengan bangganya saya telah berkhidmat pada masayarakat hampir 16 tahun...

7) Terlalu banyak perkara yang mengecewakan berlaku pada diri ini tapi saya sentiasa letakkan mindset supaya positif dan ambik pengalaman kecewa tue untuk hadapi dugaan yang lebih besar dalam kehidupan...

8) Dah terang lagi nyata, suami tersayang..

9) Sikat rambut, mandi dan solat Subuh

10) Pergi menunaikan umrah bersama ahli keluarga...

11) Akak suka baca penulisan Unni yang berunsurkan dakwah, secara tak langsung mengajak pembaca menuju ke jalan yang diredhai oleh Allah secara sedar dan tak sedar..

Okey, dah siap jawab.. Unni, harap Unni puas hati dengan jawapan akak, yea.. hihi 

7 comments:

  1. Ana pun di tag ni. Tgh mengarang dan nak compile dgn cik la punya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar nak baca Ana punya ni... Hihi...

      Delete
  2. aku pun ditag tapi belum buat enrti lagi..hihi..

    ReplyDelete
  3. wahh akak muda lagi... beza 9 tahun dgn unni, oo akan ni keja bhgian bomba, maaf baru tahu.. nasib myebelahi akak kn bas tu singgah RNR y sama kalau x tak pasal2 da smpai kelatan..wahh bestnya secara solo, unni pun dalam prncgn tgu dpt lesen mmandu.. yeahh mai la sabah nnti roger2 tau!! btl tu wlpun bnyk y kecewa kena set positif.. btw thaks akak sudi jawab soalan unni.. sgt puas hati..hihihihi in shaa Allah sama2 kita mgejar redha Allah..

    ReplyDelete
  4. entri ju masih dalam draft yg sis tag ! Ju akan post scepat mgkin kalo da siap ! =D terima kasih tau skelai lagi tag ju, tag kedua ju dpt dr sis fuzy =D

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧