Wednesday, May 24, 2017

Re-post : Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur..

Assalamualaikum wbt..
Adoiii, lama betul entri nie duk dalam draf.. Kena keluarkan jugak nie... Huhuhu.. Okey, baru-baru nie Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur telah diadakan di PWTC dan saya ambik kesempatan jugak untuk berkunjung di situ..

Kali nie saya ambik cuti rehat dan pergi ke sana pada hari bekerja kerana sebelum nie masa saya pergi pada waktu cuti hari minggu, rasa pening, nak muntah sumanya rasa.. Lepas pada kejadian tue, memang saya nekad pada tahun nie saya nak pegi ke pesta buku pada hari bekerja dan akan mengambil cuti tahunan untuk merealisasikan impian beli buku...

Kali nie, saya pegi dengan BFF saya, kak Ayu kerana dia pun sememangnya peminat tegar novel-novel.. Kami berdua bergerak ke PWTC pada pukul 9 pagi dengan drive sendiri memandangkan saya sememangnya dah biasa dengan laluan jalanraya ke PWTC.. Lagipun selepas kunjungan ke PWTC kami ada agenda yang penting di Shah Alam.. Apa agendanya..? Citernya selepas komersial break... hihihi

Kami sampai di PWTC dalam pukul 10 pagi dan dengan bayaran parking RM10, kami pun berlabuh di PWTC, dan apa lagi, serbu.... Sebenarnya saya takde planning pun nak beli banyak koleksi bacaan di mini library Starlavanderluna, tapi tewas dengan semua godaan dunia... hihihi inilah yang sempat saya beli pada hari tue...

http://starlavenderluna.blogspot.my
Ambik kau! Saya ingatkan sikit jea, tapi bila balik rumah, baru perasan..! Ya Allah, banyak jugak rupanya, hihihi.. Oooo, untuk pengetahuan awak, kalau awak perasan la, jurnal nie ada perubahan sikit.. Sapa tau..?

Kalau awak perasan, kat bahagian 'home' tue saya ada buat pecahan lagi... Yang nie.. πŸ‘‡

http://starlavenderluna.blogspot.my

Kan.. Ada 2 pecahan baru yang saya buat, iaitu resipi masakan dan sipnosis novel / buku.. Untuk sipnosis buku / novel, saya akan buat beberapa bahagian dan buat masa nie, ada dua bahagian telah saya buat dan saya baca.. So awak boleh ke sini πŸ‘‰ Bahagian 2 πŸ‘ˆ untuk mengetahui buku / novel apa yang telah saya baca.. Ada di antara novel di atas, saya dahpun baca dan saya dah review..  Nanti awak klik la yea... 

Okey, apa dia..? Apa agenda seterusnya selepas kami ke pesta buku..? Ting..Ting.. Round two... next entry is coming away... Tengah karang ayat... hihi.. Jap tau.. 


12 comments:

  1. Uissss banyak jugak tu memborong... Lama dah lea x jejak pesta buku.. huhuhu.. rindu sangat nk p..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi tue la Lea, bila balik rumah baru perasan, banyak jugak memborong... hihi Insha Allah nanti ada peluang awak boleh pegi dengan anak-anak.. =)

      Delete
  2. amboi...byk nya memborong...

    ReplyDelete
  3. sy pun curi2 masa pergi, gagah pergi jugak nak cari buku anak2, jumpa la pe yg di cari..seronok sgt

    ReplyDelete
  4. elsa fikir 10 kali nak pergi sini tau sebab nak harungi sesak dengan orangnya lagi hahaha. banyak borong tu kak hakhak

    https://elsaalicious.blogspot.my/2017/05/5-tips-kurangkan-rabun-mata.html

    ReplyDelete
  5. aida ni x minat baca buku tau, shikin.
    maka, memang x pernah ke pesta buku ni.
    tapi, nurin (puteri sulung aida) sgt minat baca novel.
    hmmmm si ibu pergi ke pesta2 buku utk nurin lah :)
    tapi kat area melaka aje.

    ReplyDelete
  6. Bestnya sis dapat borong buku... hehehehehe.

    ReplyDelete
  7. Sha jeles.. tahun nie tak dapat pergi PBAKL.. wargh!! Nangis bucu katil.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. Wowww, banyaknya borong 😱

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧