✿Sahabatku✿

Follow

Tuesday, July 18, 2017

15 tempat yang manusia tak dibenarkan masuk

Assalamualaikum wbt..
Memang seronok kan kalu kita dapat menjelajah di seluruh dunia apatah lagi dapat menikmati keindahan alam semula jadi dan jugak dapat mengenali sejarah sesuatu bangunan ataupun sesuatu tempat..

Tapi awak tau tak, ada 15 buah tempat yang manusia sama sekali DILARANG KERAS  dan TAK DIBENARKAN MASUK dalam kawasan ini dan ada pulak sesetengah kawasan, hanya orang-orang yang terpilih saja dapat masuk.. So, apakah tempat-tempat yang dimaksudkan..?

http://starlavenderluna.blogspot.my

So, awak rasa ada ke manusia yang sanggup pergi ke kawasan nie.? Even saintis pun berfikir banyak kali untuk ke sini.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Inilah yang dinamakan secret recipe.. Bukan calang-calang orang boleh masuk dalam kawasan Coca-Cola nie.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Yang nie pun saya rasa hanya sesetengah ahli arkeologi saja yang dapat masuk dan mengkaji termpat nie..

http://starlavenderluna.blogspot.my

Tempat yang paling berahsia di atas muka bumi nie, ada bermacam maklumat tersimpan di sini...

http://starlavenderluna.blogspot.my

Kawasan nie, boleh dikatakan langsung tak boleh dilalui walaupun dengan menggunakan drone sebab kawasan nie dikategorikan kawasan rahsia untuk negara Australia.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Kawasan nie hanya ahli berdaftar saja dapat masuk dalam kawasan nie dan yang paling utama syaratnya WANITA TAK DIBENARKAN MASUK.. Hmm dunia akhir zaman..

http://starlavenderluna.blogspot.my

Bilik kebal nie menempatkan 10,000 contoh biji benih dengan 300 jenis spesis tumbuhan yang berada dalam bumi nie.. Hanya orang tertentu jea tau yang boleh masuk dalam bilik kebal nie.. Ianya dibina untuk persedian musim kemarau yang berpanjangan dan dilanda kepupusan.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Kawasan nie adalah kawasan tentera US dan memang dikawal rapi oleh tentera hinggakan keluarga anggota pun tak dibenarkan masuk ke kawasan nie.. 

 http://starlavenderluna.blogspot.my

Kawasan nie dikatakan mempunyai 3 billion muka surat tentang sejarah keluarga Amerika dan hanya sesetengah orang saja dibenarkan masuk.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Jika perpustakaan biasa kita dapat keluar masuk dengan bebas tetapi rerpustakaan nie saya rasa perpustakaan yang paling berahsia dalam dunia kerana hanya orang tertentu saja dapat akses masuk ke dalam perpustakaan.. 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Korea Utara adalah negara yang boleh dikatakan negara yang berahsia, salah satu tempatnya adalah di kawasan ini...

 http://starlavenderluna.blogspot.my

Kawasan Area 51 adalah satu lagi kawasan ketenteraan US dan tak ramai yang dapat akses penuh untuk masuk ke dalam kawasan nie...

http://starlavenderluna.blogspot.my

Kawasan di Rusia nie dikatakan mempunyai maklumat ketenteraan dan maklumat tentang peluru berpandu nuklear.. Jadi memang rahsia betul nie, kan... 

http://starlavenderluna.blogspot.my

Disney Club 33 nie adalah sebuah kelab yang paling mahal dan eksklusif dalam dunia nie, yuran tahunannya saja USD27,000 untuk menjadi ahli, belum lagi yuran yang lain.. So memang tak ramai la yang sanggup masuk dalam kelab nie, jika tak minat siri Disney...

http://starlavenderluna.blogspot.my

Tempat nie hanya orang atasan dari Google saja yang dapat akses ke kawasan nie, awak tengok tue siapakah yang berkawal di pusat data nie.. Kang tak pasal-pasal awak kena libas dengan light saber.. hihi


Inilah kawasan yang boleh dikatakan tempat yang manusia tak boleh masuk....


Share:

14 comments:

  1. ooo..macam tu pulak sebabnya kenapa kita tidak boleh masuk di tempat kawasan yang tertentu..

    ReplyDelete
  2. Wah.....kagum dgn tempat2 ni, dijaga elok dan mmg high privacy.
    Kalau di Malaysia, ada tak zon larangan mcm ni?

    ReplyDelete
  3. Snake islad, dengar nama pun dah takut. Tengk gambr pun seram.

    ReplyDelete
  4. Pulau Ular tu menakutkan..rupanya memang ada ye pulau yang hanya dipenuhi ular sahaja..adoilah..ngeri..

    ReplyDelete
  5. Info yang menarik sis... Thanks share...

    ReplyDelete
  6. Waah!! Baru tahu pasal info ni. Yang paling sy terkejut ialah pasal coca-cola tu. Baru tahu yang tak ada orang tahu secret ingredients dalam minuman coke ni.. Errrmmm... Nasib baik sy dah lama stop minum coke

    ReplyDelete
  7. Byk info yg baru mama tau. Tq for sharing

    ReplyDelete
  8. Yg first tu rasanya semua xberani pergi.hee

    ReplyDelete
  9. Uissss... mane dpt info ni shikin.. Terbaik... tak tahu pun tempat2 ni sblm ni..

    ReplyDelete
  10. part Snake island tu SA mmg surrender terus terbayang anaconda...sesia je pi situ serah nyawa...

    ReplyDelete
  11. Macam-macam tempat rupanya tak boleh nak jejak, fuh kalau boleh pun taknak, menakutkan, pelik2, hahaha.

    ReplyDelete

❧ ✿ Terima kasih atas kesudian awak untuk tinggalkan nota di sini..✿ ❧